У Дніпрі вперше провели екскурсію для людей похилого віку до Бібліотеки імені сенатора Джона Маккейна

07.05.2021 13:21   -

У Дніпрі пройшла перша безкоштовна екскурсія для людей похилого віку Бібліотекою імені сенатора Джона Маккейна. Екскурсанти познайомилися із українською літературою, подарованою українською діаспорою, а після подивилися документальний фільм. 

Десятьом екскурсантам розповіли створення бібліотеки: знайомство міського голови Дніпра Бориса Філатова із Володимиром Пилишенком у 2018 році (під час відвідин міською делегацією США), який згодом і передав свою унікальну колекцію Дніпру, історія про українські діаспори, що теж долучилися до її створення, а також чому бібліотека носить ім’я сенатора Джона Маккейна. І наостанок – цікавий документальний фільм, де Вахтанг Кіпіані розповів про перших наших земляків, що підкорили землі Канади. 

Приїхали охочі із самого Новомосковська.

«Хотів дуже потрапити до цієї бібліотеки, чув, що вона є, проте не могли приїхати, а тут розповіли, що можна записатися на екскурсію. Сьогодні дізнався про постать Джона Маккейна», – розповів Олександр Скворцов. А пані Зінаїда Шевченко поділилася, що подібні відвідини корисні як для молодого покоління, так і для більш старшого, бо книга – символ знань. 

«Ця бібліотека унікальна для міста, бо тут є 5 000 примірників колись забороненої на наших землях літератури і багато десятиліть її не всі українці могли читати. Тут є про що розповісти та подискутувати. Відвідати Бібліотеку української діаспори імені сенатора Джона Маккейна хотіли декілька десятків людей похилого віку, проте ми за правилами карантину можемо долучати не більше як 10. Такі екскурсії безкоштовні, вони проводитимуться надалі. У планах провести для людей із порушенням слуху: до екскурсовода долучиться сурдоперекладач», – поділилася начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко. 

Потрапити на екскурсію до бібліотеки можуть усі охочі. Для цього треба завітати до центру, що на площі Героїв Майдану, 1 та записатися. Також можна стежити за інформацією на офіційній сторінці https://www.facebook.com/tic.dnipro/.