У Дніпрі виявлені факти фальсифікації під час виборчої кампанії

13.03.2019 18:00   -
Автор:

У різних містах України, і у тому числі, і у Дніпрі, виявлені чисельні факти, що вказують на порушення виборчого законодавства країни і негативно впливають на хід президентських виборів 2019 року. У даному випадку мова йде про телефонну агітацію, яка дискредитує одного з кандидатів в президенти.
Про це на прес-конференції, скликаної 13 березня у Дніпрі, заявили члени місцевого осередку партії Петра Порошенка «Солідарність», повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «Відкритий».
Стало відомо, що до них звернулося вже близько десятка людей з інформацією про телефонну агітацію за діючого президента. Як з’ясувалося, дзвінки надходили з одного і того ж київського номеру.
За словами Каміля Примакова, керівника депутатської фракції «Солідарність », сьогодні йому телефонували знайомі, які повідомили, що їм надходять дзвінки з телефонного номеру, який зареєстрований у Києві. Людям пропонують взяти участь у виборах, проголосувати за Петра Порошенка за грошову винагороду.
Очільник у підтвердження своїх слів надав запис телефонної розмови. Невідома жінка стверджує, що вона представляє партію Петра Порошенка та говорить, що наразі у кандидата мало шансів вийти в другий тур, тому для премоги кандидата кожен голос важливий.
Члени партії «Солідарність» запевняють, що це пряма протиправне втручання у виборчу кампанії та закликають правоохоронні органи розібратися у ситуації, адже це кримінальний злочин.
«Ми, як фракція заявляємо, що це повна профанація та це все зроблено для підриву рейтингу та довіри до нашого кандидата. Я звертаюся до співробітників обласної поліції, прокуратури та СБУ для того, аби розпочалося розлідування данного злочину», — прокоментував Каміль Примаков.

Геннадій Бутенко, заступник голови дніпровської організації партії «Солідарність» говорить, що з самого ранку йому надходять повідомлення від різних людей, яким телефонують та пропонують гроші, а місяць тому з цього ж номеру телефонували з агітацією за кандидата в президенти — Юлію Тимошенко.
«Я розмістив пост на своїй офіційній сторінці у Фейсбук і користувачі соціальної мережі відразу почали писати коментарі, що також стали жертвами подібних агітаційних дзвінків. Я вважаю, що є заангажованість з приводу іншого кандидата. Я вже більше 10 років в політиці і з такою провокацією стикаюся вперше.»

Максим Мельник, громадський активіст, якому сьогодні надійшов дзвінок, обурений нахабністю невідомих, адже вони відразу почали тиснути на нього та пропонувати віддати голос за Петра Порошенка. Також невідомі запитали чи є у Максима знайомі або ж друзі, які також хочуть підзаробити на виборах.
«Я досить активна людина, мій номер є у багатьох. Раніше мені надходили дзвінки з агітацією, але вони були більш м‘які та спочатку дізнавалися політичні вподобання, а тут відразу с таким натиском пропозиція проголосувати. Я відреагував досить толерантно на цей дзвінок, аби зрозуміти, які подальші дії будуть прийматися цими людьми. Мені пообіцяли перетелефонувати завтра та обговорити усі деталі.»

За інформацією, з цього номеру вже надійшло близько 10 дзвінків мешканцям нашого міста, вікова категорія людей, котрим телефонували — від 30-ти до 50-ти років.
Якщо вам надійшов подібний дзвінок з агітацією з номеру києвської реєстрації (044—33—47—11) – негайно звертайтеся до поліції.