У Дніпрі відреагували на заяву Захарченко

28.11.2016 15:36   -
Автор:

Координатор по Дніпру і Дніпропетровській області Всеукраїнського об’єднання «Рух захисту української мови», учасник АТО Олександр Пафомкін вважає, що російська агресія не загрожувала б Дніпру, якщо б тут не культивували конфлікт навколо російської мови.
Про це він заявив у ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «Днепр. Главное».
«Зараз і далі йде агресія з боку Росії, російська мова використовується як один із ключових аргументів того, що потрібно і далі проводити експансію. Той самий Захарченко пригрозив, що він захопить Дніпро, Миколаїв і ще декілька міст завдяки тому, що у нас створюються певні штучні конфлікти, начебто у нас притискають російську мову. Хоча насправді такого нема. Я скажу як військовослужбовець, учасник АТО, якби була команда звільнити ті місця, ми б їх давно звільнили. Все це віршується на вищому рівні. Мені, як громадянину, не подобається те, що ми вже два роки воюємо, хоча фактично конфлікт можна було ще в 2014 році загасити. І тоді б не було ні тих руйнувань, ні жертв, нічого.
Щодо до самого Захарченка, то людина випиває, йому хочеться порозмовляти. Захарченко – маріонетка, він озвучує якісь думки свого керівництва, а його куратори потім дивляться на те, як населення реагує. У мене є достовірна інформація, що у бойовиків проходить «разложеніє». Більшість із них воюють за гроші, тому що роботи нема. Треба їхати або в Росію, де ти також нікому не потрібен, або в Україну, де тебе можуть посадити. От вони і ідуть воювати за гроші. Якщо фінансування припиниться, їхні псевдоугрупування розваляться за декілька місяців», – сказав він.
Нагадаємо, що 27 листопада голова невизнаної «ДНР» Олександр Захарченко в котрий раз заявив про свої наміри захопити південь України, у тому числі і Дніпро.