У Дніпрі відновили роботу ще 20 автобусних маршрутів

19.05.2020 17:57   -

Із пом’якшенням карантину у Дніпрі поступово відновлюють роботу громадського транспорту. Так, з 18 травня рушили 20 автобусних маршрутів: № 1, 5, 9, 15, 18, 22, 25, 31, 37, 48, 55, 58, 59, 73, 95, 101-А, 127, 149, 155, 156. Загалом на сьогодні у місті працюють 57 автобусних маршрутів, а також усі трамваї та тролейбуси. Про це під час пресконференції 19 травня повідомив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради Ігор Маковцев.

За його словами, департамент докладає максимум зусиль для швидшого поновлення роботи транспортної мережі міста як у докарантинний період, однак продовжують діяти відповідні режимні обмеження.

«Проїзд залишається за спеціальною перепусткою, посвідченням особи та у засобах індивідуального захисту. На сьогодні вже видали близько 250 тис. спецквитків, але це не означає, що щодня перевозимо таку кількість пасажирів. Наприклад, у докарантинний період перевозили до 800 тис. на добу, то зараз – 100 тисяч. Тобто у вісім разів менше. При цьому вже відновлено роботу понад 50 % усього рухомого складу, як було до карантину. Відкриватиметься решта маршрутів поступово, щоб їхня робота була економічно обґрунтованою, а отже й стабільною», – пояснив Ігор Маковцев.

Представник мерії також зазначив, що почастішали ситуації, коли пасажири не дотримуються правил перебування у транспорті: їдуть без масок і рукавичок чи без спецквитка або користуються документом, що належить іншій особі. До вирішення таких ситуацій долучаються працівники поліції.

«Дуже часто через недобросовісних пасажирів виникають і затримки у роботі трамваїв, тролейбусів, а також автобусних маршрутів. Тому вкотре нагадуємо усім мешканцям, що за недотримання карантинних правил як пасажирами, так і водіями, порушника можуть оштрафувати від 17 тис. грн», – додав Ігор Маковцев.

Спеціальні квитки на проїзд у громадському транспорту можна отримати у пунктах видачі (Самарська райрада, вул. 20-річчя Перемоги, 51; Новокодацька райрада, просп. Сергія Нігояна, 77; «Автотранспортне підприємство – 11205», вул. Калинова, 87; тролейбусне депо № 2, КП «ДЕТ», просп. Б. Хмельницького, 31-А; проспект Дмитра Яворницького, 75). А також в електронному форматі через відповідний мобільний додаток.

Звичний режим роботи громадського транспорту відновлять відповідно до постанови Кабміну.