У Дніпрі відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини після повної реконструкції

10.03.2021 16:57   -

Створення комфортних умов і надання якісних медичних послуг для дніпрян залишається у пріоритеті серед завдань місцевої влади. Так у Чечелівському районі після повної реконструкції відкрили амбулаторію №2 центру первинної медико-санітарної допомоги № 7 (вул. Надії Алексєєнко, 30). У будівлі оновили фасад і дах, замінили вікна, внутрішні мережі та комунікації. Це зробили коштом Світового банку. Під час реконструкції були враховані потреби маломобільних груп населення. Медичне обладнання, меблі та інше устаткування для амбулаторії придбано за рахунок міського бюджету.

«Раніше люди з різних куточків району обслуговувалися у 4-х амбулаторіях, які знаходилися в одному приміщенні на вулиці Філософській. Тепер ми стаємо ближче до мешканців міста і відкриваємо окремі амбулаторії, це дуже зручно. На початку приміщення було не пристосовано для потреб закладу, однак будівельники, привели його до ладу за півтора місяці. Зараз тут тепло, комфортно, затишно. Для зручності лікарів та пацієнтів кабінети обладнані всім необхідним. Облаштовані також пункт щеплень, маніпуляційний кабінет і санітарна кімната», – сказав генеральний директор КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 7» ДМР Віктор Дубовик.

Зі свого боку завідувач амбулаторії № 2 Олег Носенко зауважив: «Амбулаторія розташована недалеко від основної транспортної розв’язки, тож дістатися сюди легко. Також створені всі необхідні умови для зручності людей з інвалідністю, облаштовано окремий вхід та вихід для пацієнтів із температурою. Прийом ведуть 5 сімейних лікарів, які обслуговують 8,5 тис. пацієнтів».

Юлія Кириченко вперше у новій амбулаторії, прийшла на консультацію до сімейного лікаря.

«Світлі приміщення, зручні сидіння перед кабінетом, є вішалки для одягу. Поки очікуєш своєї черги, на екрані транслюють корисні поради щодо здоров’я. Це цікаво. У порівнянні зі старими закладами, тут, звичайно, умови кращі. Мені подобаються такі оновлення», – поділилася враженнями дівчина.