У Дніпрі відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини після повної реконструкції

11.06.2021 12:37   -

На ж/м Північний після повної реконструкції відкрили амбулаторію № 5 центру первинної медико-санітарної допомоги № 10 (вул. Буковинська, 5). Амбулаторія розташована на першому поверсі гуртожитку. Там оновили фасад, замінили вікна. Ремонт проводили коштом Світового банку – близько 7 млн грн. Медичне обладнання, меблі та різноманітне устаткування для амбулаторії придбано міським бюджетом. На це витратили близько 800 тис. грн. Під час реконструкції були враховані потреби маломобільних груп населення, – розповів генеральний директор КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 10» Дніпровської міської ради Олександр Мартишкін.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу o_1f7r57d9tu2413aa1f7r1iqt11v1pd.JPG

Усього в амбулаторії працює 10 лікарів, які обслуговують близько 15 тис. пацієнтів.

«Два роки тому перший поверх гуртожитку передали нашому центру під реконструкцію. Нині вона завершена. В амбулаторії є кабінети сімейних лікарів, педіатрів, терапевта. Також є процедурний кабінет та кабінет щеплень, а також санвузол для людей з особливими потребами. З нового обладнання у нас з’явився аналізатор крові, аналізатор сечі та оргтехніка. Це комфортні умови і для лікарів, і для пацієнтів будь-якого віку», – зазначив Олександр Мартишкін.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу o_1f7r5700au0boc7mc174qjjs1nr.JPG

Лікарка загальної практики сімейної медицини Маргарита Ступакова обслуговує 1925 пацієнтів різного віку. Каже, що працювати в новій амбулаторії дуже приємно: «Умови праці дуже комфортні стали. Мені подобається спокійний колір стін. Кабінет великий, тут є усе необхідне обладнання, зручно оглядати пацієнта». Ксенія Холод разом із півторарічним сином Андрієм саме цього дня звернулася до сімейного лікаря.

«Ми прийшли через те, що у сина лізуть зуби, він трохи капризує. Також поспілкувалася з лікарем щодо вакцинації. Приходити до амбулаторії зараз стало приємніше: це не якісь радянські стіни, а гарне та сучасне приміщення. Сподіваюся, що люди, які сюди приходитимуть, не зіпсують такої краси», – поділилася враженнями пані Ксенія.