У Дніпрі відкрили після капремонту дитяче відділення стоматологічної поліклініки № 1

04.03.2021 15:01   -

У Дніпрі продовжують оновлювати лікувальні заклади. Так, після капітального ремонту відкрили дитяче відділення стоматологічної поліклініки № 1. Раніше воно знаходилося за адресою вул. Гоголя, 6, а тепер переїхало до будівлі центру первинної медико-санітарної допомоги № 4 (вул. Шевченка, 6 А).

Приміщення дитячого стоматологічного відділення повністю відремонтували, облаштували новими меблями, комп’ютерною технікою, а головне – новою лікувальною апаратурою: найсучаснішими стоматологічними установками, рентген апаратом, зуботехнічною лабораторією, стерилізаційним обладнанням, дистилятором тощо.

«На капітальний ремонт цього відділення з муніципального бюджету було виділено 15 млн грн та ще 1,5 млн грн – на придбання медичного обладнання високого рівня. Таким чином, отримали затишне, сучасне, обладнане усім необхідним дитяче стоматологічне відділення, де надають увесь спектр відповідної медичної допомоги дітям Дніпра, незалежно від місця мешкання», – підкреслила під час виїзної пресконференції 4 березня заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко.

Зі свого боку генеральна директорка стоматологічної поліклініки № 1 Марта Василишина зазначила: «Раніше ця дитяча стоматологія знаходилася у приміщенні житлового будинку, яке вже потребувало ремонту і облаштувати там рентген було неможливо. Тому було прийнято рішення перенести відділення у будівлю ЦПМСД № 4, що на вул. Шевченка, 6 А. Тут, окрім сучасного ремонту, меблів, є усе необхідне стоматологічне обладнання, матеріали. Зокрема, працюють сім кабінетів з новенькими стоматологічними установками, рентген-кабінет, стерилізаційний відділ для обробки і дезінфекції інструментів, а також зуботехнічна лабораторія. Словом, надаємо тут повний спектр стоматологічних послуг на високому, сучасному рівні. У середньому за день обслуговуємо 60-80 пацієнтів».

Лікар-стоматолог Ірина Васюта у захваті від нових умов роботи: «У новенькому приміщенні працювати – одне задоволення. Кабінети максимально зручні і обладнані усім необхідним. Раніше у нас не було рентген-кабінету, а зараз все в одному місці, що значно пришвидшує процес лікування. Що сказати – подобається тут і лікарям, і нашим пацієнтам».

Дніпрянка Юлія Притульська цього дня привела до дитячої стоматологічного відділення свого 4-річного сина Михайла.

«Особисто я вражена новими умовами. Гарне, яскраве приміщення, усе тут пристосовано для маленьких пацієнтів. У кабінетах усе чисте, стерильне, що дуже важливо. Окрім того, тут плазмові телевізори. Під час прийому дитина дивиться мультики і не боїться. Лікар-стоматолог знаходить підхід до дитини. Мій син жодного разу не заплакав. У моєму дитинстві про таку сучасну дитячу стоматологію лише б мріяла. Зараз все кардинально по-іншому. Дуже добре, що міська влада займається медициною, оновлюючи лікувальні заклади».