У Дніпрі відкрили нові Пункти незламності – в метро та центрах соцзахисту

09.12.2022 19:18   -

У Дніпрі продовжують облаштовувати Пункти незламності. Додатково до тих, що вже є на базі районних адміністрацій та 40-ка шкіл, відкрили у метро та закладах соціального захисту. 

Пункти незламності запрацювали за адресою: вул. Курчатова, 8 (територія управління Дніпровського метрополітену) та на станціях метро: «Вокзальна», «Метробудівників», «Металургів», «просп. Свободи», «Покровська». 

За словами заступника начальника виробничо-технічного відділу Дніпровського метрополітену Миколи Українця, усюди є генератори. Пункт незламності в управлінні метрополітену у разі блекауту працюватиме цілодобово, а на станціях метро — завжди цілодобово. 

Водночас начальник служби охорони та пожежної безпеки Сергій Корованенко розповів: 

«У Пункті незламності на території управління метрополітену можна зігрітися, отримати кип’яток, випити чаю, води, скористатися інтернетом, зарядити телефони, гаджети. За необхідності, отримати ще й домедичну допомогу». 

Зі слів начальниці станції метро «Вокзальна» Ганни Ткаченко, у пункті на згаданій станції  теж безперешкодно усі охочі можуть зігрітися, підзарядити телефони, випити чаю. Є інтернет, медичні засоби.

Пункти незламності ще додатково облаштували й за двома адресами Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування на лівому та правому березі міста. 

«Тут є генератори, а отже забезпечені електрикою у разі її відсутності. Сюди можуть прийти як підопічні нашого центру, так й інші містяни. Зарядити гаджети, зробити чай, підігріти їжу — всім цим можна скористатися», — підкреслила директорка Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування Ольга Мешко. 

Підопічна терцентру Олена Назаренко розповідає: «Дуже добре, що відкрили тут такий пункт. Нещодавно була в такій ситуації, коли не було світла і геть розрядився телефон. Прийшла до терцентру і дізналася, що тут все можна підзарядити. Привітно зустріли, зігрілася, чаєм напоїли. Розповідаю й своїм сусідам та знайомим про таке місце, де є світло!». 

Пункти незламності закладів соціального захисту:

1. Відділення щодо надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів (вул. Лоцманська, 22-А); 

2. Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» (вул. Тополина, 33); 

3. Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» (вул. Тверська, 41); 

4. Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок»

(вул. Янтарна, 45). 

5. Дніпровський міський терцентр по Шевченківському району (вул. Панікахи, 95); 

6. Дніпровський міський терцентр по Індустріальному району (вул. Осіння, 11-Б); 

Пункти обігріву для населення: 

1. Центр соціальних служб по Новокодацькому району (вул. Новоорловська, 2/92); 

2. Відділ територіального центру в Чечелівському районі (вул. Романа Шухевича, 28/32); 

3. Відділ територіально центру в Самарському районі (вул. Іларіонівська, 2).