У Дніпрі відбувся Фестиваль рівності

01.08.2018 11:00   -
Автор:

У Дніпрі пройшов Фестиваль Рівності, метою якого була побудова культурної платформи для створення простору, вільного від дискримінації, упереджень та ієрархій, відкритого для художнього осмислення суспільних процесів, соціального мистецтва та арт-активізму в контексті захисту прав людини та надання голосу різним спільнотам.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Захід був організований ГО “Інсайт” під егідою Коаліції з протидії дискримінації в Україні, в партнерстві з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, за підтримки Норвезького Хельсинського Комітету та Мінстерства закордонних справ Норвегії.
Головне завдання фестивалю – це побудова культурної платформи для створення простору вільного від дискримінації, упереджень та ієрархій, відкритого для художнього осмислення суспільних процесів, соціального мистецтва та арт-активізму в контексті захисту прав людини та надання голосу різним спільнотам.
Читайте також: На Днепропетровщине появилась «партия кума Путина»
Як розповіла організатор Світлана Малишева, фестиваль він виник у 2014 році, і щорічно проводиться у різних містах. У цьому році проходив в онлайн-форматі.
“Наші глядачі мали змогу послухати програму про права людини у місті, де розповідалась ситуація у Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Чернівцях та Ужгороді. Яна Лишко розповіла лекцію «Меншини та Західна Україна: Причини конфліктів: національних, релігійних соціальних». Друга лекція від Ганни Гриценко була присвячена політичним векторам Центральної та Східної Європи та вразливим групам населення. І завершилася трансляція спільною лекцією Альони Мамай та Валерії Зубатенко про «Мистецтво – мова протесту», – відзначила вона.