У Дніпрі відбувся фінал чемпіонату міста з легкої атлетики серед школярів

14.05.2021 21:31   -

14 травня у Дніпрі відбувся фінал чемпіонату міста з легкої атлетики серед школярів «Дитяча легка атлетика за міжнародною програмою IAAF».

Такі змагання проходять уже четвертий рік поспіль. Через карантинні обмеження цього року у чемпіонаті взяли участь 8 команд (одна від кожного району). Склад команди – це 10 учнів 5–6 класів середніх загальноосвітніх шкіл (5 юнаків і 5 дівчат).

«Сьогодні ми проводимо чемпіонат у трохи скороченому форматі. Ми значно обмежили кількість команд-учасників, охочих було набагато більше. Також були змінені локації, аби не було скупчення дітей. Наші тренери також постійно присутні на змаганнях та спостерігають за дітьми, аби у майбутньому запропонувати їм долучитися до федерації легкої атлетики, до спортивних шкіл. Легка атлетика дуже добре впливає на організм, працює з усіма параметрами здоров’я. Крім того, це ще й соціальний вид спорту», – зазначила голова Федерації легкої атлетики м. Дніпра та Дніпропетровської області Марина Філатова.

Дитяча легка атлетика за програмою IAAF в школах – це програма, яка розроблена Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. За допомогою спеціальної сумки-набору, в якій є різний інвентар для занять, учні знайомляться з теорією і через практику дізнаються про 26 видів дитячої легкої атлетики.

«Ця програма існує та активно розвивається у школах Дніпра. Перше вручення легкоатлетичних наборів відбулося у 2017 році, і вже 29 шкіл міста успішно користуються інвентарем на уроках фізичної культури», – зазначив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.

Він також додав, що на чемпіонаті діти змагаються у 4 видах легкої атлетики: біг з бар’єрами, штовхання м’яча, стрибки, потрійний стрибок. Також передбачені й командні змагання, а саме естафета «Формула-1».

Кіра Петвицька представляє команду гімназії № 12: «У цих змаганнях я беру участь уже третій рік. Для мене це гарна можливість здобути нові враження та розважитися. Найскладніше для мене сьогодні – естафета, адже під час бігу можна впасти або перечепитися».