У Дніпрі відбулася акція «Година смерті» (ФОТО)

06.06.2017 13:50   -
Автор:

Сьогодні, 6 червня, з 10. 00 до 11.00 біля будинків Дніпропетровської обласної Ради та Дніпропетровської облдержадміністрації відбулася Всеукраїнська акція «Година смерті»: дніпряни вимагають реформу медицини. ЇЇ організатором у нашому місті стала БО «БТ « Мережа» м. Дніпро».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на організаторів заходу.
«До нашої команди приєдналися також представники ГО «Неурядова медійно-адвокаційна група», «Громадський контроль», «Дорога життя. Дніпро», «Агенти змін», «Сильні громади», БФ «Пацієнти України», інші громадські активісти та навіть перехожі.
Акція проводилася з метою привернення уваги до необхідності впровадження медичної реформи у державі, бо саме на цьому парламентському тижні Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі. В акції у м. Дніпро, що супроводжувалася театралізованим дійством, у якому взяла участь значна кількість людей. Кожної хвилини на асфальті навпроти будинків облради та ОДА обводили крейдою силует людини. Це було символом того, що кожної години в Україні помирає 67 людей. І якщо не прийняти зараз реформу медицини, кількість померлих буде значно зростати. Наприкінці акції листи-звернення її учасників були передані до Дніпропетровських облради та ОДА з проханням довести до відома всіх депутатів, які представляють наше місто та регіон в Верховній Раді України цей, вимоги дніпрян про невідкладне прийняття реформи медицини», – розповіли організатори.