У Дніпрі відбулася хода до Дня пам’яті та примирення

08.05.2021 14:18   -

У Дніпрі 8 травня влаштували ходу до Дня пам’яті та примирення. На заході зібралося близько півсотні людей, – повідомляє Суспільне.

У ході взяли участь учасники бойових дій на сході України, волонтери, містяни. Вони пройшлися від Європейської площі до парку Пам’яті та Примирення, тримаючи у руках прапори. Мета заходу — згадати загиблих під час Другої світової війни.

У Дніпрі влаштували ходу до Дня пам'яті та примирення, — фоторепортаж

“Сьогодні важливий день, тому що в ті часи наші діди, прадіди воювали. Вони воювали, кожен відстоював свою думку. Хтось воював у лавах радянської армії, хтось у лавах УПА, і в інших лавах. Але, на той час вони захищали, вони були героями того часу. І тому ми повинні це пам’ятати”, — говорить Микола Григоряк — учасник акції.

“Весь світ 8-го травня відзначає День пам’яті і примирення жертв Другої світової війни. Увесь світ. І тільки декілька країн, які святкують нібито якусь перемогу. Ми, як українці, вважаємо, що українській народ у тій війні не переміг, він залишився під окупацією Російської імперії, і ми досі воюємо з цією імперією”, — повідомив Суспільному Сергій Карноза — учасник акції.