У Дніпрі відбудеться весняний кубок «Ліги КаВуН»

15.04.2019 17:00   -
Автор:

24 квітня у Дніпрі стартує весняний кубок «Ліги КаВуН». «Ліга КаВуН» – новий формат легендарного гумористичного шоу, аналогів якого немає в Україні.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Раніше проект існував як відкритий міжвишівський чемпіонат. Кубок розпочнеться о 19:00 у Дніпровському академічному театрі драми та комедії. Захід відбудеться у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».
«Цей проект має більш ніж 20-річну історію та пройшов еволюційний шлях від міжвишівського чемпіонату КВН до «Ліги КаВуН». Завдяки програмі Бориса Філатова «Культурна столиця» чемпіонат трансформувався у сучасне гумористичне шоу нового формату, мета якого – вийти на новий рівень і конкурувати з аналогічними шоу в Україні», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.
Цього разу організатори змагань підготували для глядачів низку новинок і сюрпризів. Одна з новацій – гумористичний батл.
«Ліга КаВуН», зокрема весняний кубок, – це принципово новий формат, який виробляють у Дніпрі. Ми вже давно не асоціюємо себе з КВК чи «Лігою сміху». Ми робимо апгрейд фактично на кожному етапі, змінюємося, вдосконалюємося, виправляємо помилки та додаємо нові «фішки». Наші головні відмінності – це мотиваційний момент для всіх команд, грошовий приз за перемогу у 15 тисяч гривень, зіркові ведучі шоу та зірки у складі журі. Щодо нововведень, то цього року ми вирішили створити так звану втішну лігу, до якої потраплять усі команди, що не пройшли відбірковий етап до підсумкового шоу. Ми назвали цей проект «Весняний кубок – батл». Переможець гумористичного батлу отримає шанс взяти участь у весняному кубку «Ліги КаВуН» та поборотися за головний приз», – розповів директор «Ліги КаВуН» Євген Поляруш.
За його словами, заявки на участь у гумористичному шоу подали 27 команд із різних міст України. Після відбору до підсумкового шоу потраплять 10 найкращих. Решта (за бажанням) візьмуть участь у гумористичному батлі, який відбудеться 23 квітня у комунальному закладі «Палац культури «Північний».
«Цього разу ми навмисно зменшили кількість учасників підсумкового шоу до 10. Як кажуть: нехай менше, але краще. У минулому році їх було 15. Наразі вже відбувається перегляд відеоматеріалів, які команди надіслали нам для попереднього відбору. Приємно, що чемпіонат переріс «підлітковий період» і тепер має амбіції, прагнення вийти в медійний простір всеукраїнських телеканалів. Я впевнений, що все буде якнайкраще», – сказав актор команди «Дніпро», редактор весняного кубка «Ліги КаВуН» Володимир Борисов.
За словами організаторів, ведучим весняного кубка стане відомий актор, сценарист і режисер, екс-учасник «Кварталу 95» Денис Манжосов.
Оцінюватиме команди поважне журі, у складі якого буде, зокрема, співак з гурту МОZGI Дядя Вадя, актор театру та кіно Дмитро Ступка, заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк, лідер гурту «Воплі Відоплясова», співак Олег Скрипка.