У Дніпрі відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «ДніпроПаппетФест»

16.10.2018 16:00   -
Автор:

З 22 до 24 жовтня у Дніпрі триватиме ІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «ДніпроПаппетФест». Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Фестиваль має на меті показати всі тенденції лялькового мистецтва та познайомити глядача з новими й цікавими постановками вітчизняних і зарубіжних театрів ляльок.
Цього року у рамках фестивалю 10 колективів з України, Хорватії, Чорногорії та Білорусі продемонструють 12 вистав. Театр ляльок має особливу місію. Для дітей – це перша зустріч із театром. Можна було б сказати, що для дорослого глядача – це повернення у дитинство, проте театр ляльок такому глядачеві відкриває нові грані. Цей жанр дуже цікавий, різноманітний.
У рамках фестивалю глядачам покажуть вистави і для дорослих, і для сімейного перегляду. Дорослі лялькові постановки – це унікальне явище. Гродненський обласний театр ляльок із Білорусі покаже для дорослих «Пікову даму». Вистава відбудеться 22 жовтня, о 20:00, у Молодіжному театрі.
23 жовтня у цьому ж театрі – ще одна вистава для дорослих – «Легені» – від наших київських колег. У ній підніматиметься питання, чи потрібно молодим родинам у ХХІ сторіччі народжувати дітей, чи слід жити для себе. Третього вечора Миколаївський театр покаже виставу «Історія однієї матері».
Відкриє фестиваль 22 жовтня, о 10:00, вистава «Колобок» від Дніпропетровського академічного обласного українського молодіжного театру.
Також у рамках фестивалю Дитячий театр ім. Бранко Михайлевича (Хорватія) покаже виставу «Дев’ята овечка» (22 жовтня, початок о 13:00 та о 15:00). Дніпровський міський театр ляльок підготував постановку за мотивами казки Шарля Перро «Кіт у чоботях» (23 жовтня, об 11:00).
Рівненський академічний обласний театр ляльок продемонструє виставу «Пливе човен, казок повен» (23 жовтня, о 13:00). Постановку «Музична крамничка» представить Львівський академічний театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (23 жовтня, о 16:00). А виставу «Золота рибка» від театру міста Подгориця (Чорногорія) можна буде переглянути 24 жовтня, об 11:00 та о 13:00.