У Дніпрі відбудеться масштабний Всесвітній конгрес української молоді

21.11.2016 17:14   -
Автор:

У Дніпровській міській раді триває публічне обговорення проекту міського бюджету на 2017 рік. Сьогодні, 21 листопада, комісія з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування з-поміж інших заслухала управління інформаційних технологій, департамент з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики, департамент стратегічного розвитку та інвестицій, департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Під час заходу в. о. заступника міського голови Яніка Мерило розповіла, що в наступному році продовжиться робота з реалізації тих проектів, які вже розпочаті, зокрема, надалі переводитимуть надання послуг в електронний формат. «Вже відкрили Центр надання адміністративних послуг на Лівобережжі. Наступного року плануємо для зручності містян перенести ЦНАП з приміщення міської ради в інше, більш підходяще приміщення. Наразі займаємося його пошуком. Крім того, будемо автоматизувати всі процеси, пов’язані з документообігом. Один із проектів – «Електронне здоров’я» – передбачає впровадження електронного запису до лікаря, а згодом – й електронні картки пацієнтів», – розповіла Яніка Мерило. В. о. заступника міського голови при цьому зазначила, що нині в місті 184 адмінпослуги тією чи іншою мірою можна отримати в електронному вигляді. Наступного ж року міська рада продовжить створювати електронний реєстр мешканців, працюватиме над впровадженням єдиного електронного квитка тощо. За словами Яніки Мерило, бюджет управління інформаційних технологій на наступний рік невеликий – 4 млн грн. Тому для впровадження різних IT-проектів залучатимуть партнерів, донорів, кредиторів.
Під час обговорення представники департаменту стратегічного розвитку та інвестицій міської ради розповіли про його ключові завдання. Зокрема, департамент розробив дві основні програми – з розвитку річкового транспорту та розвитку міської інфраструктури з облаштування інноваційних архітектурних форм.
За словами депутата міськради Максима Кучугури, програми досить витратні. «На наступний рік для департаменту виділяються кошти в сумі 36 млн грн – це в 15 разів менше від суми, на яку був зроблений запит, тому додатково обговорюватимемо з керівництвом міста, на що спрямовувати кошти насамперед», – сказав Максим Кучугура.
Заступник міського голови, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Олександр Сидоренко розповів про основні видатки свого підрозділу. Зокрема, на департамент у наступному році передбачається закласти майже 67 млн грн. «В рамках відповідних програм фінансово підтримуватимемо три комунальні підприємства, які підпорядковуються департаменту, – це «Редакція газети «Наше місто», «Дніпропетровська міська студія телебачення» та «Організаційно-аналітична служба». На придбання сувенірної продукції, виготовлення нагород, національної символіки закладається 1,5 млн грн, на проведення різних заходів, зокрема, семінарів, конференцій, тренінгів, презентацій для громадських об’єднань, представників ЗМІ, – 400 тис. грн, на підтримку органів самоорганізації населення – 800 тис. грн», – сказав Олександр Сидоренко.
Він також додав, що наступного року в Дніпрі планується масштабний Всесвітній конгрес української молоді. «До нашого міста з’їдеться українська молодь зі всього світу, такого ще не було. Попередньо з державного бюджету на проведення заходу виділяється 3 млн грн, просимо з міського бюджету таку ж суму для дофінансування», – сказав Олександр Сидоренко.