У Дніпрі вдруге пройшов захід для дітей загиблих героїв

26.06.2024 14:03   -

У Дніпрі вже вдруге пройшов захід для дітей загиблих військових. Підтримати малечу приїхали вихованці кінологічного гуртка разом зі своїми собаками, а також психологи. На зустрічі був і британець. Навіщо іноземець приїхав до Дніпра та які враження у дітей?

Щасливі та усміхнені поруч із собаками. На заході зібрали дітей, які пережили втрату батька. 

«Тут ми знайомимося з такими, як ми. З деякими навіть підтримуємо один одного. Та біль, яка в наших серцях, ніколи не переболить. Говорити з людьми, які теж переживають це, інколи потрібно. Це дає розрядку мозку. Дитина тоді почуває себе дуже класно, в неї з’являються нові інтереси, хобі», – ділиться дружина загиблого військового – Ольга Москаленко.

Після виступу натренованих собак донька Ольги Діана одразу захотіла собі такого ж друга. 

«Я б теж хотіла собі маленьку собачку, просто щоб обіймати», – розповідає Діана Москаленко – донька загиблого військового.

Чоловік Ольги добровільно пішов на фронт. Стояв на блокпостах, був піхотинцем у 128-й бригаді ТрО. Після поранення став оператором БПЛа та згодом командиром відділення. Ще півроку тому Сергій був гостем у ранковому ефірі  ДніпроТВ, але 5 березня його вбив ворог.  

«Чоловік у мене був найкращий. Він дуже відповідальний. Якщо він за щось береться, він доводить це все до кінця. Він дуже хотів перемогти, і він робив все для цього. Але прийшов час, коли він не зміг завершити свою місію. Проте я сподіваюся, що він там, але допомагає і нам, і хлопцям військовим», – каже Ольга Москаленко.

Захід безкоштовний, на нього запросили дітей Дніпропетровщини. Серед них – сини та доньки бійців 128 бригади ТрО. 

«Зокрема за списком 13 чоловік, з них – 10 родин приїхали», – каже Олександр Курбатов – начальник зв’язків з громадською 128 бригади ТрО.

До дітей із Британії навіть прилетів вчитель англійської Меттью. Чоловік почав приїздити в Україну з волонтерською місією ще у 2015 році.

«Я британець, і ви ведете нашу боротьбу. Я ніколи не був військовим, але міг дратувати росіян тим, що навчав ваших чудових дітей англійської. Все, що дратує путіна, мені подобається. Якщо він мене ненавидеть – чудово. Я роблю все, що вони хочуть: ношу матеріали, стільці й столи і просто допомагаю усім, чим можу. І також розмовляю з дітьми», – розповідає Меттью Рен – волонтер.

43 дитини різного віку дві години розважались та дізнавались нове. 

«Сьогодні у нас загін собак-рятувальників. Ми очікуємо фокусників з нашого цирку, ласощі, чаювання. Також із мамами працюють: арт-терапевт, педагоги британської міжнародної школи, також психолог британської міжнародної школи», – організаторка – Оксана Кукса.

Подібні зустрічі будуть проводитись і надалі – запевнили організатори.

Джерело: ДніпроТВ