У Дніпрі важливо захистити культурну спадщину, – Єгор Гуськов

23.07.2018 12:30   -
Автор:

Захист культурної спадщини в Дніпрі є актуальним тому, що під час “окупації нашої землі росіянами в минулому столітті все, що мало виразно національний характер, було об‘єктом знищення задля прискорення примусової асиміляції українців у московитський народ”. Про це голова Дніпровського міського об’єднання всеукраїнського товариства «Просвіта» Єгор Гуськов розповів в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Мало що нагадує в місті зараз про те, що Дніпро розташований в центрі українських етнічних земель, що українці століттями жили навколо нашого міста, творили власну культуру, і, не зважаючи на примусове масове переселення до нас росіян, складали абсолютну більшість населення регіону. Задля того, щоб захистити культурну спадщину українців, міська та обласна ради мусять розпочати проект системних етнографічних досліджень, який охопить всі кутки цієї частини Наддніпрянщини і цілісно покаже пересічним мешканцям міста про культуру українців, яку в умовах століть бездержавності і колоніального гніту з боку московитів, ми донесли до сьогодні», – сказав він.
Читайте також: Филатов приравнял своих критиков к сторонникам Путина
Активіст вважає, що окрім вивчення та представлення загальної етнографічної картини Дніпропетровщини, місцева влада повинна вкладати кошти у реставрацію історично важливих об’єктів області і поєднання цих об’єктів належною інфраструктурою – в першу чергу якісними дорогами – у туристично привабливу мережу пунктів, які сприятимуть реалізації прагнення українців міста дізнатись більше про минуле свого народу.
«В нашій області дійсно багато історичного матеріалу, але ці місця здебільшого знаходяться у непрезентабельному у вигляді і комфортно дістатись до багатьох з них немає можливості. З багатомільярдними бюджетами міста та області комунальні служби не тільки можуть, але й зобов’язані забезпечити умови для якісного туризму нашою землею. Туристичні фірми не можуть за власний кошт реставрувати історичні пам’ятки та ремонтувати ями на дорогах до цих пам’яток», – зауважив Єгор Гуськов.
Читайте також: В Днепре учителя жаловались на блокировку российских соцсетей