У Дніпрі у 6 разів збільшили екологічний бюджет

14.10.2016 10:58   -
Автор:

Депутат Дніпровської міської ради, начальник управління охорони навколишнього природного середовища Павло Головаха заявив, що станом на листопад бюджет екологічної програми міста збільшиться у 6 разів у порівнянні з тим, що було прийнято у квітні.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
«Планове освоєння близько 10 мільйонів гривень.
Очищення русла Дніпра, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, проекти напівпідземних контейнерів та комплекс невідкладних робіт для приведення у відповідність з нормами екологічного законодавства полігону «Правобережний».
Неосвоєними точно залишиться до 1,2 млн гривень, вони вже плануються на зняття з кошторису.
Власне про дерева. «Проведення науково-дослідної послуги з інвентаризації скверів, зелених зон у місті та визначення їх меж». При розробці Програми хтось розумів, що не визначивши меж зелених зон не можна робити їх інвентаризацію. Але тоді, напевно, ще не знав, що це також компетенція земельного управління у місті. Й ціна лише визначення меж потягне на 1,5 млн. гривень мінімум. Це навіть близько не 500 000, визначені Програмою до 2020 року, й до того ж без самої інвентаризації.
Ми пропонуватимемо «обнулити» цей пункт у Програмі на 2017 рік й розробити «Програму поводження з зеленими насадженнями та боротьби з карантинними рослинами міста Дніпро». До цього рішення прийшла Природоохоронна колегія, яку ми зібрали вперше за 5 років.
Схожа ситуація з проектом моніторингу атмосферного повітря. За 500 000 гривень на рівні формулювання технічних вимог для обладнання робити ніхто не береться. Без цих вимог оголошувати тендер на обладнання – це усе одно що закупити відеокамери для візуального спостереження за димністю труб.
Для Прозорро потрібні офіційні кошториси від «типових виконавців». Вихід бачимо у корегуванні бюджету на передостанній сесії, коли перерозподілено буде залишки й кошти перейдуть на 2017 рік.
Також на останній сесії 100 000 гривень перепризначили на придбання обладнання додатково. У Новий рік місто вступить з власним георадаром, якщо необхідність його придбання не буде поставлена під сумнів шановним фіндепом. Або якщо не настане передчасно Новий рік», – написав він.