У Дніпрі триває Всеукраїнський конкурс серед журналістів та блогерів

30.10.2018 17:30   -
Автор:

У Дніпрі триває Всеукраїнський конкурс журналістів і блогерів імені Бориса Брагинського. Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Блогери та журналісти друкованих видань, телеканалів, студенти факультету журналістики Дніпровського національного університету ім. О. Гончара подають матеріали різноманітних жанрів. Зокрема, це розслідування, інформаційно-аналітичні роботи щодо урбаністики та містобудування. Газетярі повинні прикріпити до заявки скан-копію матеріалу або посилання на сайт, де його розміщено, представники телебачення – додати посилання на відеосюжет у YouTube.
Актуальність, побудову аргументації, аналітику та неупередженість авторів оцінюватиме експертне журі. До його складу увійшли семеро відомих у країні експертів у сфері медіа.
Очолює суддівську колегію головний редактор всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина. У складі журі – тренер з копірайтингу Еліна Слободянюк, власний кореспондент всеукраїнської газети «День» у Дніпропетровській області Вадим Рижков, директор департаменту інформаційного мовлення ПрАТ «ТСД» Наталя Магда, декан факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. Олеся Гончара Володимир Демченко, головний редактор газети та сайту «Дніпро вечірній» Ірина Авраменко та голова ГО «Ліга маркетингових комунікацій» Наталя Попова. Переможців Всеукраїнського конкурсу журналістів і блогерів імені Бориса Брагинського визначать уже на початку грудня цього року.
Гран-прі для журналістів сягає 25 тис. грн, за найкраще журналістське розслідування можна вибороти 10 тис. грн, у категорії інформаційно-аналітичних робіт з урбаністики та містобудування автор-переможець здобуде 10 тис. грн. Студенти факультету журналістики Дніпровського національного університету також зможуть позмагатися за стипендію від мерії.
Результати конкурсу будуть оприлюднені у засобах масової інформації та на офіційному сайті Дніпровської міської ради.
Як відомо, журналіст Борис Брагинський помер 3 листопада 2017 року внаслідок інсульту. Автору багатьох резонансних медійних проектів було 58 років. Протягом професійної кар’єри він працював кореспондентом газети «Наше місто», головним редактором дніпровського випуску газети «Комсомольская правда» та міського видання «Газета по-дніпровськи».
Також Борис Брагинський був одним із авторів передачі «Губернські хроніки». У 2014-2015 роках обіймав посаду радника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. У 2016-2017 рр. Борис Брагинський очолював міське комунальне підприємство «Дніпропетровська міська студія телебачення».
До 6 листопада цього року заявки на участь та конкурсні роботи можна подати на електронну адресу: konkursbraginskogo@dmr.dp.ua. За перемогу та грошові винагороди змагаються представники різних засобів масової інформації.