У Дніпрі триває перепрофілювання 8-ї лікарні, котра стане додатковою для прийому хворих на COVID-19

30.04.2020 13:05   -

У лікарні № 8, котру нині перепрофільовують для прийому хворих на коронавірус, роблять розведення електрики, оснащують палати та кімнати для лікарів і персоналу. Готують також системи знезараження стоків і кисневі мережі. Після переоснащення 8-ма лікарня буде здатна розмістити до 500 пацієнтів.

«До лікувального закладу передали також 300 ліжок – від комунальних підприємств «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» і «Гідроспоруди». Їх уже зібрали та розставляють по палатах», – повідомив генеральний директор лікарні № 8 Валентин Бородуля.

Днями лікувальний заклад отримав 50 тис. одиниць засобів індивідуального захисту для медичних працівників, котрі як благодійну допомогу сюди передала компанія «Інтерпайп». Як раніше повідомляв міський голова Дніпра Борис Філатов, за нинішнього розвитку епідемії це дозволить не лише закрити потреби цього медзакладу, а й створити певний резерв.

Колишні відділення лікарні № 8 перевезені на базу лікарні № 4. Зазначимо також, що наразі опорною для хворих на коронавірус у Дніпрі є 21-ша інфекційна лікарня. Нині її забезпечено всім необхідним — за нинішнього рівня розвитку епідемії.