У Дніпрі судили чоловіка за домашнє насильство над матір’ю

23.05.2024 08:09   -

У Дніпрі судили чоловіка, який систематично знущався з власної матері. Про деталі події докладніше розповість “Дніпро Оперативний” із посиланням на судове рішення. 

За матеріалами справи, місцевий мешканець протягом декількох місяців, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, чинив психологічне насильство над своєю матір’ю. Це виражалося в нецензурній лайці, образах, криках й моральному та психологічному тиску. Попри те, що чоловік вже був неодноразово притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у сім`ї, жодних висновків він не зробив. 

Внаслідок таких дій власного сина жінка зазнала психологічних страждань та стан її здоров’я значно погіршився. На судовому засіданні підсудний свою провину не заперечував та щиро розкаявся.

10 травня 2024 року Бабушкінський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України, та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. Проте на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування основного покарання, встановивши 1 рік іспитового строку.