У Дніпрі суди поновлюють на посаді копів, звільнених після атестації

26.10.2016 17:48   -
Автор:

Регіональний представник Інституту Масової Інформації, член атестаційної комісії Зоя Красовська повідомила, що суди Дніпропетровської області приймають рішення на користь звільнених після атестації поліцейських.
Про це вонанаписала на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
«Колись я для себе вирішила, що лакмусовим папірцем в атестаційних буднях для мене особисто стане справа начальника Самарського відділення поліції Дніпра Валерія Кузьменка.
Нічого особистого, він дуже цікавий і душевний співрозмовник. Просто він першим проходив нашу комісію, поліграф і одним з перших подав до суду, оскаржуючи наше рішення про звільнення.
Я свідчила в суді і казала, що рішення приймалося в сукупності: один з тестів нижче мінімального, окремі питання по законодаству – без відповідей, особисті ділові якості у членів комісії викликали питання, а після поліграфа – одноголосне рішення.
Що далі робилося з висновком поліграфа і чи взагалі щось робилося, чому він був у сейфі поліграфолога, а не в особистій справі, як нам обіцяли, чи опрацьовують його УКЗ та УВБ – мені вже байдуже.
21 жовтня суддя окружного адмінсуду Дніпропетровської області Ірина Верба, зваживши всі докази і нормативну базу, вирішила, що рішення комісії незаконне і підлягає скасуванню. Зараз пан Валерій оскаржує наказ про звільнення і має намір поновитися на посаді.
Валерій Кузьменко просто запам’ятався як першопроходець. За цей час комісії рекомендували на звільнення людей, які заробляли на нелегальних кіосках, відкривали чи не відкривали провадження на прохання родичів/друзів, брали хабарі, в окремих випадках за «покращення життя» підозрюваним у важких злочинах, вважають, що виявлені незаконні зброю/боєприпаси краще викинути в річку і ще багато «перлів», які з’ясовувалися в ході співбесід, які нам не дозволяли фіксувати, чи в ході тестування на поліграфі, які викладені документально, але не мають жодної ваги для суду.
Цифри звільнених – смішні. Після судів – ще смішніші. А показником мали би бути розслідування попередніх злочинів, а не імітація «громадського суду», – написала вона.