У Дніпрі стартував екстремальний масштабний забіг з перешкодами «Race Nation Dnipro»: як проходять змагання

28.08.2021 15:59   -
Автор:

У Дніпрі стартував масштабний забіг з перешкодами «Race Nation Dnipro». Цього року змагання вперше проходять на новій локації – піщаній косі Монастирського острова. До забігу на дистанції у 3 або 5 кілометрів долучилися понад 1 тис. 100 учасників. На кожній дистанції певна кількість перешкод. Загалом їх понад 25 – це і підйом по канатах, водоспад, підйом драбиною, прохід під колючим дротом, перенесення бетонних куль, блоків, відер з піском, а також подолання дерев’яних перешкод, біг майже кілометр по воді. Учасники поділені на категорії: забіг «еліт», командні старти і забіг «стандарт». Після фінішу усі бігуни отримують медалі, а у категорії «еліт» – ще й кубки переможців, призи від партнерів і кваліфікації на участь у чемпіонатах Європи і світу на забіги з перешкодами.

«Завдяки спільній, злагодженій співпраці з представниками міської влади Дніпра нам вдалося за достатньо короткий період часу підготувати це чудове місце на Монастирському острові до проведення змагань. Родзинка саме цьогорічного забігу у новій локації, де майже вся дистанція проходить по піску, за винятком тієї ділянки, що по воді. Чудова атмосфера панує. Гадаю, більшість долучилася до забігу з перешкодами, щоб перевірити свої фізичні можливості», – підкреслив організатор «Race Nation Dnipro» Юрій Подлєсний.

Нову локацію для проведення змагань надав департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради. Його очільник Олександр Буйволюк теж долучився до забігу і подолав дистанцію з перешкодами у 3 кілометри: «Тішуся, що такі перегони проходять у нас в Дніпрі. Багато учасників, глядачів. Подія проходить емоційно і яскраво. Зі свого досвіду, коли вже здолав дистанцію, то скажу, що бігти по піску не так вже й легко. А загалом тут здорова і спортивна атмосфера панує, і це чудово».

Дніпрянин Владислав Соколов бере участь у забігу разом з колегами. Загалом у команді їхньої компанії 20 учасників.

«Пробіг дистанцію у 3 км. Кожна перешкода по-своєму була нелегкою, але все подолав. Змагання сподобалися, тому наступного разу братиму ще участь», – підкреслив чоловік.

Зі свого боку ще одна учасниця змагань Олеся Волобуєва підкреслила: «Такі заходи добре гуртують людей. Брала участь у забігу зі своїми колегами. Кожному дистанція далася по-різному, але один одного підбадьорювали і врешті – усі фінішували. Словом, чудова подія, дозвілля суботнього дня».