У Дніпрі стартував другий етап прийому проектів «Бюджету участі»

19.06.2017 14:35   -
Автор:

З 19 червня до 23 липня в рамках програми «Бюджет участі» дніпряни можуть запропонувати ініціативи, які, на їхню думку, зроблять місто кращим. Проекти-переможці реалізовуватимуть у 2018 році.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради
Наразі вже є перші зареєстровані розробки. Загальний бюджет для реалізації великих і малих проектів сягає 16 млн грн. У мерії також не виключають, що ця сума може зрости.
«Ми маємо сподівання, що до моменту голосування сума збільшиться. Все залежатиме від того, як активно люди подаватимуть проекти. Якщо їх буде багато і за ними буде великий бюджет, ми сподіваємося, що депутатський корпус ухвалить рішення про збільшення фінансування», – розповіла директор департаменту інноваційного розвитку мерії Юлія Павлюк.
На прохання мешканців міста у другому етапі «Бюджету участі» суму фінансування для великих розробок збільшили з 600 тис. до 1 млн грн. Для менш масштабних проектів максимальна вартість не змінилася й становить 200 тис. грн. Щоб зареєструвати свої ідеї, авторам необхідно попередньо зібрати від 25 до 50 підписів підтримки.
В електронному форматі заявки можна завантажувати за посиланням https://adm.dniprorada.gov.ua. У паперовому вигляді подати їх можна через ЦНАП «Лівобережний» (просп. Слобожанський, 31-д) та ЦНАП «Правобережний» (просп. Д. Яворницького, 75, к.105). Після завершення прийому проектів їх розглядатиме експертна рада. Голосування за найкращі розробки триватиме з 11 вересня до 11 жовтня.
Нагадаємо, що кошти на реалізацію ідей, що перемогли в пілотному етапі, розподілять під час найближчої сесії – 21 червня. І вже з 1 липня почнуть проводити торги для закупівлі обладнання чи послуг, необхідних для запровадження ініціатив. Перші реалізовані розробки можна буде побачити вже восени.
Із 2018 року прийом проектів партиципаторного фінансування проводитимуть раз на рік.