У Дніпрі стартував другий етап конкурсу бізнес-планів

21.12.2016 15:45   -
Автор:

20 грудня в Дніпрі стартував другий етап конкурсу бізнес-планів, який влаштовує комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра». За перемогу змагається близько 20 проектів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на сайт КП.
«Наше завдання – оцінити проекти за стандартами ЮНІДО (Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку. – Ред.). Головна мета конкурсу – спонукати підприємців до створення хороших бізнес-планів. Наш бізнес розучився це робити. Шість років кризи призвели до суму та песимізму підприємців. А цього бути не повинно: наступного року очікується інвестиційний бум, в Україну заходитиме багато іноземних інвестиційних фондів та банків, тому наше місто має бути попереду в цих питаннях», – зазначив директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.
Теми проектів, які учасники конкурсу хочуть реалізовувати в Дніпрі, різноманітні: створення індустріального парку, будівництво ТЕЦ на біопаливі, заводу з виробництва листового флоат-скла, виробництво одноразового паперового посуду, створення бренду крафтового шоколаду, розвиток підприємства з виробництва сонячних колекторів та багато інших.
«Ми представляємо альтернативне вирішення транспортної проблеми, зокрема, руху через Новий міст, з використанням канатної дороги. Цей проект цілком можна реалізувати, подібні діють в багатьох містах-мільйонниках світу. Цей конкурс для мене цікавий тим, що можна дізнатися, які проекти пропонують місту і як воно може розвиватись. Я, звичайно, сподіваюся на перемогу свого проекту. Канатна дорога – це цікавий проект з хорошим потенціалом, який зможе стати візитівкою міста», – вважає учасник конкурсу бізнес-планів та автор проекту створення канатної дороги в Дніпрі Сергій Соломаха.
Три найкращі бізнес-плани оберуть протягом кількох днів. Комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра» надасть підтримку переможцям, зокрема, в питаннях пошуку інвесторів, виділення землі, покращення бізнес-планів тощо.
Довідка: ЮНІДО (Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку) – спеціальна установа ООН, створена у 1966 р., мета якої полягає у сприянні промисловому розвитку та прискореній індустріалізації країн, що розвиваються, шляхом мобілізації національних і міжнародних ресурсів.