У Дніпрі сироту незаконно позбавили квартири

01.08.2019 18:30   -
Автор:

Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська задовольнив позовну заяву Дніпропетровської місцевої прокуратури №2 в інтересах неповнолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування, – щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири, де остання зареєстрована, та повернення її територіальній громаді міста Дніпра.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-службу прокуратури.
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області розповіла, що під час перебування дитини, позбавленої батьківського піклування, у дитячому будинку сімейного типу, вказану квартиру (яка належить до комунальної власності) відчужено на підставі підроблених документів – свідоцтва про право власності на житло та довідки про його державну реєстрацію. При цьому квартира у встановленому законом порядку ніколи приватизована не була.
Суд погодився з позицією прокуратури і визнав договір купівлі-продажу квартири недійсним. У подальшому на виконання рішення суду буде належним чином вжито усіх заходів щодо витребування вказаної нерухомості із незаконного володіння на користь територіальної громади м. Дніпро та скасування запису про державну реєстрацію права власності третіх осіб на квартиру.