У Дніпрі СБУ викрила групу, що “зливала” інформацію із закритих правоохоронних ресурсів

13.05.2021 10:57   -

Управління СБУ в Дніпропетровській області повідомило про викриття злочинної групи, що отримала доступ до баз даних правоохоронних структур і передавала інформацію (в тому числі секретну) третім особам. Найцікавіше, що до складу групи входили представники адвокатської організації та працівники суду.

СБУ заблокувала несанкціоноване втручання в роботу реєстру судових рішень. А саме – щодо процесуальних заходів з обмеженим доступом. Ділки з Дніпра «зливали» учасникам кримінальних проваджень інформацію про заплановані слідчі дії правоохоронців. Встановлено, що «клієнтами» організаторів схеми були лідери злочинного угруповання.За попередніми даними, протиправну діяльність налагодили декілька представників адвокатського об’єднання і посадовець одного з районних судів“, – сказано в повідомленні.

Злочинці передавали своїм “клієнтам” дані із закритого реєстру судових рішень, наміри правоохоронців щодо обшуків та вказівки щодо знищення певних речових доказів.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України, одному з організаторів протиправного механізму повідомлено про підозру.Наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.