У Дніпрі розслідують вбивство активіста: затримано підозрюваних

27.07.2024 14:49   -

Правоохоронці продовжують розслідування вбивства активіста з Дніпра Михайла Тонконогого. Що відомо на цей момент, повідомляє «Дніпро Оперативний». 

За інформацією пресслужби ГУ Нацполіції в області, 22 липня двоє чоловіків – 39-річний дніпрянин та 23-річний житель Слобожанського – домовились про зустріч з Михайлом. Той поїхав до них на своєму автомобілі Škoda Octavia. Між чоловіками виник конфлікт, під час якого фігуранти шість разів вистрелили у активіста. 

Після скоєного зброю зловмисники викинули у водойму, тіло померлого закопали у лісосмузі, а його авто відігнали в орендований гараж.

Правоохоронці затримали підозрюваних. За місцями мешкання, в автомобілі, у гаражі затриманих проведено обшуки, за результатами яких вилучили речові докази.

Обом затриманим вручили повідомлення про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Встановлюються всі обставини та мотиви злочину.