У Дніпрі рятують військового, який вижив після атаки дроном

01.05.2024 08:13   -

Лікування військових. У Дніпрі рятують військового, який вижив після атаки дроном. Уламки застрягли в голові, але Сергій вже йде на поправку. Гранатометник каже, чекає виписку з лікарні, бо треба повертатися до побратимів.

Сергію 49 років, все своє життя прожив у Дніпрі. До початку великої війни працював оббивальником меблів, проте на 3 день російського вторгнення вирішив йти до військкомату. Чоловік каже, пішов захищати своїх дітей.

«27-го ми туди прийшли, 28-го вже записалися, бо там було неможливо записатися 27. нас вернули, не було місця, де ночувати, нас двічі посилали додому ночувати. Я не сказав нікому, я вже сказав, коли мене записали», – розповідає військовослужбовець Сергій.

З початку чоловік копав бліндажі на Харківщині, після цього відправили на Куп’янський напрямок. У лавах ЗСУ був гранатометником.

Згодом перевівся на Запоріжжя, де і отримав поранення під час бойового завдання.

«Навіть час пам’ятаю, 4:30, 22 числа був пуск з дрону, був трішки вітер і ми навіть не почули його.Мене хлопці виводили, поки виводили нас теж обстрілювали, і ми сиділи в бліндажах деяких, потім нам передали по рації, що нам вмикнули антидронову зброю і куполи вмикнули хлопці по всій лінії, і ми вийшли», – пригадує Сергій.

Чоловіка відразу евакуювали до Запоріжжя, адже він отримав чисельні уламкові поранення та контузію. Далі направили до Дніпра.

«До нас він попав, через те, що залишалися в м’яких тканинах голови металеві уламки, які потребували спеціалізованої допомоги, їх потрібно було видаляти, але на попередньому етапі – це біля місця активних бойових дій, не мали змогу», – пояснює лікар-хірург Руслан.

Медики кажуть, за 5 днів перебування у лікарні чоловік досяг не аби яких успіхів.

«В нього ще черепно-мозкова травма була закрита, струс головного мозку, розрив барабанної перетинки, зараз на фоні нашої консервативної терапії, проведено операцію, він почувається набагато краще, згідно шкалі болю у нього зменшилася інтенсивність болю з 3 до 1, сам рухається, сам ходить, ніяких активних скарг не пред’являє», – зазначає лікар-хірург.

Сергія вже готують до виписки. Чоловік каже, мріє повернутися до побратимів та продовжити наближати перемогу.

Джерело: “ДніпроТВ