У Дніпрі продовжують комплексно ремонтувати житлові будинки коштом міського бюджету

28.01.2020 16:56   -
Автор:

У Дніпрі ще минулого року стартувала програма мера Бориса Філатова з комплексної реконструкції житлового фонду міста. Цьогоріч вона продовжиться. Згідно з нею, виконуються не окремі види робіт у домах, а у сукупності: ремонтують покрівлі, сантехсистеми у підвалах, замінюють вікна між поверхами, утеплюють фасади тощо.
За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, для ремонтів застосовуються сучасні, якісні, енергоефективні матеріали.
«Наприклад, по проспекту Слобожанському утеплено вже понад 15 житлових будинків. Для таких комплексних ремонтів обираємо насамперед ті доми, що розташовані на так званих «червоних лініях» та у яких наявні серйозні тепловтрати, тобто як панельні, так і будинки із силікатної цегли. Як тільки закінчимо із таким житловим фондом, просуватимемося вглиб інших вулиць по усьому місту», – розповів посадовець.

Комплексна реконструкція нині триває по просп. Слобожанському, 87 (роботи виконано на 70 %).
«Роботи ще повністю не завершено, але основний утеплювальний матеріал уже нанесено і хочу сказати, що у моїй квартирі на 5-му поверсі стало набагато тепліше. Дуже радує те, що перед початком цих робіт нам замінили покрівлю. Словом, підтримую владу міста у тому, що при ремонті застосовується комплексний підхід, адже утеплювати фасад, коли тече покрівля – зовсім недоцільно», – розповів мешканець будинку № 87 по просп. Слобожанському Олександр Сюндюков.

Переваги комплексного ремонту вже відчули мешканці сусіднього дому.
«Наш будинок зараз – просто краса. Він утеплений, гарно пофарбований. До цього нам замінили покрівлю, сантехсистеми водопостачання та водовідведення у підвалі, а також поставили металопластикові, енергоефективні вікна між поверхами. Мешкаю на 9-му поверсі. Якщо раніше у квартирі було не так тепло, як би хотілось, то зараз – те що треба», – ділиться мешканка будинку № 85 по просп. Слобожанському Анастасія Віннічук.

Водночас у місті не кидають напризволяще ті будинки, де кричуща ситуація. Одним із таких був двоповерховий дім по вул. Магдалинівській, 7. Там після звернення мешканців до мера Бориса Філатова капітально відремонтували покрівлю.
«При заміні жорстких покрівель ми більше не використовуємо листовий шифер, а виключно – металочерепицю, зокрема і на цьому будинку. Окрім покрівлі, тут улаштували систему водовідведення. Наступний етап для таких будинків – ремонт фасадів», – додав Михайло Лисенко.
Загалом за останні чотири роки у Дніпрі коштом муніципального бюджету різні види капітальних робіт було виконано у понад тисячі житлових будинків, поточних – у понад 6 тисяч.
Днепр.Главное