У Дніпрі продовжують приводити до ладу аварійні дитячі майданчики

29.11.2022 22:25   -

У Дніпрі продовжують приводити до ладу аварійні дитячі майданчики. Загалом до кінця року планують відремонтувати 47 комплектів дитячого та спортивного обладнання. 

«Загалом ми працюємо за зверненнями громадян. Заявки щодо несправності дитячого чи спортивного майданчика мешканці Дніпра можуть подати через к’юар-код. Такі наліпки ми розміщуємо на кожному об?єкті. Вони також містять інвентаризаційний номер майданчика. За допомогою к’юар-коду мешканці можуть перейти на анкету та подати заявку на ремонт майданчика. Але доволі часто інвентаризаційні стікери мешканці зривають, тож ми прохаємо цього не робити, бо це є комунальна власність і за допомогою цих номерів ми стежимо за станом гойдалок та іншого обладнання. Щодо коштів, то вартість ремонту одного майданчика залежить від його розміру та стану аварійності. У середньому це від 150 до 400 тисяч гривень. З міського бюджету на ремонти аварійних майданчиків у 2022 році виділено понад 7 млн грн», — зазначив директор КП «Розвиток територій міста» ДМР Олександр Чуб. 

Наразі роботи тривають у сквері Героїв. Там комунальники оновлюють ігровий комплекс, якому вже понад 10 років. 

«Майданчик був у дуже поганому стані й ми тут замінили буквально все. Тут були зламані східці, переходи, перелази. Тож наразі встановлюємо все нове. Крім цього, оновлюємо гойдалку «Мама та маля», паровозик, пісочницю, канати для лазіння та гойдалки в інклюзивному парку», — зазначила представниця підрядної організації Ірина Костенко. 

Таким оновленням радіє дніпрянка Ольга та її син Марко: «Ми з задоволенням тут часто гуляємо, дуже любимо грати у пісочниці».