У Дніпрі презентували нову поштову марку і конверт від Укрпошти із ілюстрацією фрази «Русскій воєнний корабль, іді … !»

12.04.2022 20:07   -

12 квітня у Дніпрі презентували першу українську поштову марку і конверт від Укрпошти в умовах воєнного стану. Урочистості відбулися у головному відділенні Поштамту з одночасною відповідною подією у понад 20-ти дирекціях Укрпошти у різних містах України. До події у Дніпрі долучилися представники міської та обласної влади, Дніпровської дирекції АТ «Укрпошта», Дніпровського відділення Асоціації філателістів України.

У Дніпрі презентували нову поштову марку і конверт від Укрпошти із ілюстрацією  фрази «Русскій воєнний корабль, іді … !» | Днепр вечерний - новости Днепра

На марці та конверті ілюстрація до фрази «Русскій воєнний корабль, іді … !», яка стала одним із символів спротиву українців російській орді.

«Сьогодні те, що вимагає суспільство, знаходить своє відображення й у марках. А суспільний запит на перемогу і припинення війни – дуже яскравий. Те, яким чином українське суспільство ставиться до окупації, одночасно демонструє і гумор, і розуміння серйозності ситуації, і готовність до спротиву. Саме це і знайшло відображення у новій марці. Фраза, сказана перед обличчям смерті. Ця марка з України, розсилатиметься по усьому світу, і усі розумітимуть, що наша країна – непереможна»,- сказав секретар міської ради Олександр Санжара.

Учасники заходу усі разом погасили перші марки і конверти.

У Дніпрі презентували нову поштову марку і конверт з ілюстрацією до  послання «руському воєнному кораблю» - 9 Телеканал

«Спецпогашення має визначне історичне значення та є своєрідним внеском Укрпошти у відзначенні історії та увічнення її у предметах філателії. Унікальність марки «Русскій воєнний корабль, іді … !» у тому, що вона є першою, яку Укрпошта випустила під час воєнного стану. Для неї було виготовлено 700 ескізів, над якими працювали 489 художників як українських, так і закордонних. Важливим є те, що зображення цієї марки обирав народ. Воно чітко передає ставлення українців до нинішніх подій. Нашу рішучість і боротьбу чітко передає ця марка», – підкреслив директор філії Дніпровської дирекції АТ «Укрпошта» Дмитро Лісєєнко.