У Дніпрі працюють над проектом масштабного парку розваг

22.09.2016 10:30   -
Автор:

21 вересня очільник Дніпра Борис Філатов, який перебуває з робочим візитом в Анкарі, зустрівся з керівником підрозділу з розвитку компанії «Лімак» Тунджаном Ергуном. Сторони обговорили не лише добудову метрополітену в Дніпрі, а й перспективи реконструкції площі Героїв Майдану з одночасним створенням підземних транспортних маршрутів. Крім того, дніпровська делегація та турецькі партнери розглянули можливість створення пересадочного вузла на кінцевій станції дніпровського метро – біля пам’ятника Слави. Таке рішення з’єднає підземку з лінією електрички. Витрати на додаткові роботи може покрити бюджет Дніпра. Компанія «Лімак» обіцяє прорахувати їхню орієнтовну вартість вже найближчим часом.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Крім того, представники дніпровської мерії відвідали парк розваг, який нині зводять в Анкарі. Площа майданчика – майже 200 гектарів. Будівництво фінансується місцевою мерією. Головна перевага парку – нові та безпечні атракціони. «Ми також прораховуємо варіант виділення коштів із місцевого бюджету, щоб втілити у Дніпрі не гірший проект», – повідомив Борис Філатов.
Мер Дніпра також побував на сміттєспалювальному заводі в турецькій столиці. Його потужності вистачає, щоб переробити сміття, яке викидають близько 5 млн мешканців Анкари. Таке підприємство наочно демонструє успішну систему приватно-державного партнерства. Відомо також, що мерія Анкари опікується всією інфраструктурою зі збору сміття. Вона фінансується з міського бюджету, у той час як транспортування та переробка відходів здійснюються за рахунок приватних коштів. Зазначимо, що Анкара є сучасним мегаполісом. Як і в Дніпрі, багато містян тут мешкають у приватних будинках. Та ще 10 років тому турецька столиця вирішила проблему вивезення та утилізації сміття з приватних садиб: його спалюють і отримують енергію.
Ще один пункт програми закордонного відрядження Бориса Філатова – муніципальний комплекс очищення стічних вод Анкари. На відміну від Дніпра, стічні води тут зливають в річку Анкара, не проводячи знезараження. За роки такої «практики» вода стала непридатною навіть для напування худоби. Тож Борис Філатов запропонував турецьким колегам перейняти досвід Дніпра в цьому питанні. «Можливо, система знезараження стічних вод, яку ми використовуємо в Дніпрі, стане у пригоді в Анкарі», – зауважив мер.