У Дніпрі повністю заборонять чіпати гнізда птахів та вирубку живих дерев

30.08.2019 16:45   -
Автор:

У Дніпрі на сайті міськради було розміщено проект рішення “Про затвердження Правил поводження з зеленими насадженнями м. Дніпра”.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Depo.Дніпро“.
Згідно з новими правилами, у Дніпрі повністю заборонена вирубка дерев, окрім аварійних. Ці правила мають застосовуватись при проектних роботах під час будівництва у місті.
“Аварійними в умовах міського середовища слід вважати повністю мертві дерева, дерева з усиханням стовбурів і скелетних гілок крони понад 60% від усієї маси, ураженням стовбуровими грибковими гнилями з омертвінням і розрихленням деревини (з відшаруванням кори на 30% і більше від усієї поверхні стовбурів). Також аварійними є дерева з підірваною кореневою системою (з оголеними, вирваними з грунту в результаті механічного зміщення стовбура скелетними коренями) або з трухлявими комелями (наявні великі порожнини та ділянки рихлої мертвої деревини при основі стовбура, що проникають вглиб стовбура на третину діаметру і глибше)”, – йдеться у проекті рішення.
Також зазначається, що список аварійних дерев з актами аварійності оприлюднюватиметься на сайті міськради.
Також у Дніпрі буде заборонене прибирання опалого листя, окрім того, що забруднює тротуари та газони.
Новими правилами забороняється кардинальна обрізка дерев “під стовбур”. Обрізка має відбуватися з максимальним збереженням крони.
“Забороняється будь-яка обрізка дерев, на яких виявлено гнізда птахів або поселення інших тварин (білок, кажанів, куниць, вовчків та ін.), за винятком видалення аварійних дерев та гілок”, – йдеться у проекті рішення.