У Дніпрі попри труднощі воєнного стану продовжують лагодити дороги

04.11.2022 09:33   -

У Дніпрі попри труднощі продовжують лагодити дороги. Наразі комунальники ремонтують ділянку державного значення, яка суміщена з трасою Н-08. На аварійних частинах цієї дороги працівники наразі знімають асфальт і вкладають новий.

«Аварійні ями виникли через те, що цією дорогою рухаються фури. Як відомо, у Дніпрі відсутня об’їзна дорога, тож такими транзитними шляхами ці фури і користуються. На цій ділянці ми плануємо вкласти близько 6 тис. кв. м нового асфальту, на ремонт цієї дороги з міського бюджету виділено 7,5 млн грн. Загалом по місту до кінця року плануємо відремонтувати 55 тис. кв. м, а на сьогодні вже виконали 35 тис. кв. м», – зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко наголосив: «До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну наші підрядні організації по місту виконали ремонтні роботи площею у 5 тис. кв. м. Але після того, як набула чинності постанова Кабміну № 590, в якій чітко прописано про заборону проведення будь-яких поточних та капітальних робіт на території міста, ми не можемо їх виконувати. Але в нас (у міста) є гроші, в нас є підрядні організації для цього. І вперше за останні 7 років у Дніпрі з’явилась критична ямковість – чого раніше ніколи не було. Якщо були проблеми, то ми завжди їх оперативно вирішували. Але ось ці ділянки, які ми ремонтуємо сьогодні, це доручення голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резниченка. І тільки згідно з цим розпорядженням ми можемо проводити поточний ремонт доріг, які сумісні з ділянками доріг державного значення. І також зауважу, адреси цих доріг конкретно прописані Укравтодором, тож ремонтувати можемо лише їх. На проведення всіх цих робіт у бюджеті заплановано близько 70 млн грн. Проте ми дуже сподіваємось, що наш уряд внесе правки у цю постанову і ми зможемо взятися до повноцінного ремонту доріг. Бо я особисто навіть не уявляю, що з нашими шляхами буде після зими».