У Дніпрі понад 7 тисяч містян отримають овочеві набори

29.04.2020 13:52   -

Майже 20 тонн овочів привезли до Дніпра з Магдалинівського району в рамках соціального проєкту, ініційованого міською владою та мером Борисом Філатовим. Продуктові набори безкоштовно отримають понад 7 тисяч містян. Насамперед це малозабезпечені верстви населення, зокрема одинокі, ті, хто звертається по допомогу на гарячу лінію міської ради, хто втратив роботу тощо.

«ВПК «Агро» Магдалинівського району звернувся із пропозицію безкоштовно надати овочі місту. Майже 20 тонн добірної моркви, буряку та капусти привезуть до районних у місті рад і Південного машинобудівного заводу. Там їх розподілять і розвезуть людям, які наразі найбільше потребують. Також овочі та інші продукти отримають люди, що перебувають на обсервації, – це 185 осіб, яким ще тиждень належить там бути. Овочеву допомогу направлять і у заклади соціально-психологічної реабілітації дітей та центр підтримки дітей “Довіра”», – сказав заступник міського голови Дніпра Едуард Підлубний.

Розвантажувати овочі приїхали волонтери, студенти, співробітники муніципальної варти тощо. Серед них і представники Південного машинобудівного заводу. За словами заступника генерального директора «Південмашу» Івана Дідика, понад 2 тисячі співробітників їхнього підприємства наразі у вимушених відпустках, більшості з них необхідна підтримка.

«Ми вдячні мерії за те, що надали нам можливість отримати ці продукти харчування. Великій кількості наших працівників, які зараз у вимушеній відпустці, така підтримка дуже на часі. Ми обов’язково розподілимо ці овочі між людьми. Ба більше, нам сказали, що можна отримати координати тих підприємств, які готові надавати продукти харчування», – зазначив Іван Дідик.

Голова Самарської райради Юрій Федько каже, що така допомога в умовах карантину насправді необхідна.

«Ми вже організовували овочеву допомогу для близько 2 тисяч мешканців нашого району. Однак виявилося, що в нас є ще 320 осіб, які не отримували взагалі ніякої помочі, а вона їм необхідна. Це ті, що втратили роботу, самотні містяни тощо. На наш район ми отримали приблизно 2,5 тонни овочів. Під час перерозподілу вийде близько 7 кг на кожного. Наразі така допомога дуже необхідна, адже карантин триває вже майже 2 місяці, у людей закінчуються кошти та припаси, тому ми намагаємося збільшувати обсяг продуктової допомоги. Завдяки участі міської влади нам це вдається», – розповів Юрій Федько.