У Дніпрі почали закуповувати медичне обладнання та витратні матеріали для надання допомоги у разі виявлення коронавірусу у місті

11.03.2020 16:27   -
Автор:

Дніпрі почали освоювати 98 мільйонів гривень, перерозподілених до резервного фонду муніципального бюджету на вирішення оперативних заходів із запобігання занесенню та поширенню коронавірусу. Враховуючи, що 21-шу міську інфекційну лікарню визначено госпітальною базою у разі спалаху COVID-19, для цього лікувального закладу розпочали закуповувати апарати штучної вентиляції легенів, витратні матеріали, медикаменти, дезінфекційні засоби тощо.
Нагадаємо, за рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, використовувати кошти для придбання усього згаданого дозволено в оперативному режимі поза тендерних процедур для економії часу.
За словами заступника міського голови, директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрія Бабського, нині із постачальниками укладаються відповідні контракти. Закупівля усього необхідного проводиться за переговорною процедурою, яка за законодавством може тривати до 10 днів.
Водночас представник мерії зазначив, що на сьогодні відпрацьований комплексний алгоритм дій усіх медичних служб міста, починаючи від швидкої допомоги, зокрема диспетчера, який приймає виклики від людей, і до сімейних лікарів.
«На сьогодні усі дніпровські центри первинної медико-санітарної допомоги готові діяти за ситуації, коли можуть виникнути будь-які підозри на коронавірус. Сімейні лікарі пройшли відповідні практичні тренінги. Словом, відпрацьований увесь алгоритм – від проходження інформації, і, власне, до доставлення самого хворого до інфекційної лікарні № 21», – наголосив заступник міського голови Андрій Бабський.