У Дніпрі планують виготовляти керовану авіаційну ракету

28.10.2020 09:29   -

Державне підприємство “КБ Південне” у Дніпрі змогло довести необхідність виробництва розробленої фахівцями бюро військової керованої ракети “Блискавка” представникам комісії з Міністерства оборони. Про це повідомляє портал Defense Express.

Розроблена ракета є керованою авіаційною зброєю, що здатна уражати різні наземні та наводні цілі з повітря на відстані до 110 кілометрів. Вона обладнана сучасним пристроєм самонаведення і представляє собою актуальну для української армії розробку, адже в даний час аналогу даної ракети в наших Збройних Силах немає. Фахівці КБ розраховують на відкриття дослідно-конструкторської роботи за цим напрямком.

“Взагалі на літак-носій встановлюється окремий блок під назвою апаратура перевірки та пуску. Цей блок є універсальним. Його можна розміщувати на літаках різних типів та різних виробників. Адже ракета розглядається як універсальна. При цьому літаки Су-24 та Су-27 мають певний ресурс. А ця ракета робиться на значно більший період застосування”, – зазначив конструктор ДержКБ “Південне” Дмитро Калиниченко у інтерв’ю виданню Defense Express.

Наразі запуск виробничого процесу новітньої зброї цілком залежить від фінансування з боку Міноборони.