У Дніпрі після прибирання святкових локацій вивезли майже 200 тонн сміття

04.01.2022 13:47   -
Автор:

У Дніпрі 4 грудня розповіли про роботу комунальних служб у новорічні свята.

«На локаціях, де святкували містяни Новий рік, залишилося втричі більше сміття (ніж у звичайний день, – ред.) – 180 тонн, тому прибиральники працювали у дві зміни: з 31 грудня на 01 січня до 18:00 наводила лад перша зміна, з 18:00 до 02:00 – друга. На святкових локаціях – це вся центральна частина міста, сквер Героїв, Фестивальний причал тощо та червоних лініях – до 7:30 повністю навели лад. Загалом для прибирання задіяли 300 комунальників, 11 одиниць малої техніки та 16 самоскидів. Ще додатково встановили 7 великих баків для сміття на святкових локаціях й 10 біотуалетів», – розповіла начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Світлана Літвінова.

У посиленому режимі з 31 грудня працювали спеціалісти з благоустрою у парках Дніпра.

«31-го двірники працювали до 20:00, а вже 1 січня вийшли на прибирання о 6:00. По всіх локаціях навели лад до 8-ї ранку. З 1 по 3 січня в усіх парках Дніпра працювали чергові групи, на деяких локаціях і у дві черги (Прибережний, Зелений Гай): двірники, фахівці з благоустрою розчищали доріжки та алеї парків і посипали їх піщано-сольовою сумішшю чи відсівом. Загалом з кожної локації вивезли від 7 кубометрів сміття. Зі скверу Прибережного, наприклад, 10 м3, а парку «Новокодацький» 8 м3. Переважно це були паки від феєрверків, пакети з-під їжі», – зауважив начальник відділу утримання парку культури та відпочинку «Придніпровський» Роман Мироненко. Він додав, що не обійшлося без вандалізму, у сквері Усачова зламали дві лави, санчатами пошкодили огорожу ялинки у парку «Новокодацький». Понівечили урни в Амурському сквері – відвідувачі закинули туди петарди.

Наразі по місту 35 сміттєвозів працюють над очищенням дворів.

«З них 24 вантажівки для вивезення великогабаритних побутових відходів і 5 оснащені маніпуляторами для роботи з мультиліфтами. Кількість сміття за свята збільшилась удвічі. До того ж через погодні умови великі сміттєвози не могли дістатися баків. Основна проблема – це прибирання прибудинкових територій. Деякі ОСББ їх не прибрали. Також містяни у негоду неправильно паркували свої авто, тим самим блокували проїзди до дворів та контейнерних майданчиків. Наразі комунальники працюють у посиленому режимі, за цю добу на всіх проблемних точках вивезуть усе сміття», – підсумував заступник директора департаменту, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько.