У Дніпрі підтягнулось майже 300 студентів

20.09.2018 16:30   -
Автор:

З нагоди Міжнародного дня студентського спорту у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов флешмоб із підтягування. Захід стартував одночасно в усіх регіонах України на території вищих навчальних закладів. 311 вишів, майже 50 000 тисяч студентів. Привітав учасників та гостей перший проректор ДДУВС Володимир Ковбаса. Він побажав перемогти найбільш підготовленим.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу ДДУВС.
Підтримати спортивну студентську еліту Дніпра завітали почесні гості: начальник Дніпропетровського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Євген Буря; чемпіонка світу, призерка Олімпійських ігор із академічного веслування, директор Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслужений тренер України Діана Міфтахудінова.
У день спорту найуспішніша молодь Дніпра отримала грамоти та подяки. Задали старт та настрій змаганням прихильники популярного нині руху Street Workout.
На спортивному майданчику Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібралися як професіонали, так і любителі – всього 284 спортсмени, представники 10 вишів та 6 коледжів Дніпра. Усі вони демонстрували техніку підтягування на перекладині. У часі молодих людей не обмежували – підтягувалися, хто скільки зможе. Головний критерій – виконати вправу технічно точно та досконало.
Найчисельнішою була команда ДДУВС, честь рідного навчального закладу відстоювали 20 студентів юридичного факультету.
Чемпіоном серед студентів коледжів став представник Дніпровського державного коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури Ілля Коваленко. Хлопець підтягнувся 32 рази, отримавши беззаперечну перемогу серед однолітків.
Перше місце серед студентів університетів, академій та інститутів виборов спортсмен Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту Олександр Максимчук. Його результат – 56 підтягувань, особистий рекорд – 59.
Хлопець тренується з 8 років, наразі діючий чемпіон обласних змагань зі Street Workout. Говорить, що досягти високих результатів у цьому виді спорту нескладно, просто необхідно постійно бути в тонусі та щоденно відточувати техніку та майстерність. Особисто він тренується 6 разів на тиждень по 2,5 години в день.
У загальнокомандному заліку серед усіх вишів та коледжів Дніпра першою стала збірна Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.