У Дніпрі підробляли харчові суміші під брендами відомих виробників

30.04.2021 10:57   -

Співробітники правоохоронних органів викрили діяльність угруповання, яке організувало підпільний цех з виготовлення підроблених продуктів харчування під брендами відомих виробників, – повідомляє прес-служба Нацполіціі області. 

До складу злочинного угруповання входило 5 жителів Дніпропетровської області у віці від 28 до 47 років, які вели свою злочинну діяльність з червня 2020 року. В середньому зловмисники щомісяця виготовляли від 25 до 30 тонн фальсифікату, який збувався різним суб’єктам господарської діяльності через інтернет-магазин. Готову продукцію вони маркували фірмовим найменуванням відомих брендів.

Щоб легалізувати свою продукцію, зловмисники використовували підконтрольні їм підприємства. Збували вони свою продукцію оформляючи по документам, як сировину для виробництва продуктів харчування.
В даний момент поліція за даним фактом відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).

Учасникам організованої групи загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до трьох років.