На Дніпропетровщині працюють найпотужніші альтернативні котельні в Україні

28.03.2019 11:00   -
Автор:

Економічно та екологічно. На Дніпропетровщині працюють найбільш потужні котельні на альтернативному паливі в Україні. Вони постачають тепло до шести лікарень і житлових будинків в обласному центрі.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облдержадміністрації.
Найбільша автономна котельня – в обласній дитячій лікарні на Космічній. Потужність її семи твердопаливних котлів – 10,5 МВт. Вона дозволяє економити близько 2 млн. кубометрів газу на рік. Тепла вистачає і для обігріву онкологічного диспансеру, обласного перинатального центру та 8-ї міськлікарні.
Для Дніпровської міської лікарні №9 звели котельню потужністю 6 МВт, для 4-ї – 7,5 МВт. Там облаштували твердопаливні котли, які зігрівають всі корпуси медзакладів та шість житлових будинків, що знаходяться поруч. Котельні працюють в автоматичному режимі. Постачання легко скорегувати в залежності від погоди. Це заощаджує бюджетні кошти.
Модернізоване обладнання забезпечує в лікарнях і гарячу воду. На зведення об’єктів не витратили жодної бюджетної гривні – все коштом інвестора.
Загалом на Дніпропетровщині працює понад 100 котелень на альтернативному паливі.