У Дніпрі обговорять проблеми взаємовідносин переселенців і місцевої громади

08.06.2017 17:30   -
Автор:

13 червня 2017 року з 10.00 до 13.30 за адресою: м. Дніпро, площа Шевченка, 4-А, готель «Жовтневий», конференц-зал «В» відбудеться засідання «круглого столу» на тему: «Шлях до примирення шукаємо разом».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на організаторів заходу.
«Одним із болючих наслідків агресії РФ проти України стала велика кількість внутрішньо переміщених осіб. За даними Міністерства соціальної політики в Україні зареєстровано близько 1,5 мільйона ВПО.
Соціологи, спеціалісти з масових комунікацій фіксують певний рівень конфліктності між ВПО і приймаючою громадою. Саме тому ГО «У Єднанні Сила» ініціювала проведення триденної школи «Побудова миру як дія», в рамках якої проводиться засідання «круглого столу», – говориться в прес-релізі.
Основні питання для обговорення:
1.Напружені стосунки між ВПО і місцевими жителями. Міф чи реальність.?
2.Стигматізація переселенців. Причини і наслідки.
3.Пошук і підтримка миру в Україні. Регіональні особливості.
4.Роль громадських організацій в миротворчих процесах в Україні.
У заході візьмуть участь представники громадських організацій з 13 регіонів України, представники влади, науковці. Головний експерт – доктор соціологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту народознавства Національної академії наук України, експерт проектів за напрямами «Інтеграція ВПО» та «Миробудування» О.Б. Іванкова-Стецюк.
Проект реалізується громадською організацією «У Єднанні Сила» в рамках програми «International Alert» «Психологічні зерна миру: реабілітація після травми та громадянський активізм в Україні», який фінансується ЄС через Інструмент зі сприяння стабільності і миру (ІССМ).