У Дніпрі навіть без світла є вода: 97 колонок забезпечують містян під час довготривалих відключень

24.09.2024 13:50   -

У Дніпрі після початку повномасштабного вторгнення рф було облаштовано 97 колонок з технічною водою. Тож навіть при довготривалому відключенні світла, і як наслідок відсутності централізованого водопостачання, мешканці лівого та правого берегів можуть мати запас технічної  води.

«Біля кожної колонки виконали  благоустрій території, уклали тротуарну плитку. Після завершення монтажу з кожної колонки брали проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. При позитивному висновку надавався дозвіл користування технічною водою», — розповів Дмитро Мороз, начальник управління обслуговування гідроархітектурних споруд КП «Дніпроводоканал».


У разі зламу колонки  на місце оперативно виїжджає аварійна бригада.

Наприклад, 24 вересня фахівці водоканалу працювали на бульварі Слави, 4. Тут на колонці вийшов з ладу насос. І вже за 20 хвилин все полагодили.

«Таких викликів може бути декілька за зміну. Ситуації бувають різні, але в цілому ремонт триває менш ніж годину», — поділився Михайло Бардаков, слюсар аварійної бригади  КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради.

Місцева мешканка  Марина Товкач  каже: спочатку, коли тільки колонку встановлювали, не розуміла нащо вона взагалі потрібна, але потім побачила наскільки це зручно:

«Якщо у нас довго немає світла, то води теж немає. А коли нема води, то це, можна сказати, зупиняється життя. Тому всі користуються, спускаються з баклажками, набирають воду. Це дійсно потрібна річ».

У Дніпрі на лівобережній частині міста розташована 51 колонка, на правобережній — 46. Мапу їх розташування можна знайти за посиланням:

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?hl=ru&mid=1EYhgHrxVLmWkLfuz9hmVqEVsiFFsuaA&ll=48.515038496813844%2C35.062095326348214&z=13.