У Дніпрі нацгвардійці тепер матимуть можливість ходити до власної каплиці

07.05.2021 09:23   -

У Дніпрі відкрили капличку на території військової частини Національної гвардії України. Над її облаштуванням військовослужбовці працювали два місяці. Раніше, кажуть, особовий склад, за можливістю, відвідував церкву поряд із частиною. Тепер зможуть приходити до власної каплички.

Настоятель храму Юрія Переможця отець Костянтин розповідає, військовослужбовці часто приходять до нього на сповідь. Звертаються через проблеми на службі або у родині. Найбільше, говорить, розмови зі священником потребували ті, хто їхав на ротацію на схід України.

«Багато воїнів приходило, ми спілкувалися перед ротацією. Хтось звик до цього, хтось не звик. Різні є. Для когось це, як вже у звичку, – війна…», – каже священник.

Святослав Білейчук, який приїхав служити до Дніпра із Західної України, говорить, що вдома постійно ходив до церкви. Тут, розповідає, не вистачало храму на території військової частини.

«Підтримую однозначно цей крок. Вона офіційно відкрита ще не була, але ми вже намагалися десь покласти якусь записочку – за здоров’я, за упокій, щоб капелан вже, за можливості, в церкві міг провести богослужіння», – каже військовий.

Капличка у військовій частині буде відкрита цілодобово, адже, говорить отець Костянтин, важливо, аби у військових постійно була можливість прийти сюди помолитися.

У Дніпрі відкрили капличку на території військової частини Націгвардії