У Дніпрі нагородили найкращу фармацевтичну компанію за результатами роботи з ProZorro

15.08.2017 16:45   -
Автор:

15 серпня в міськраді Дніпра вручили подяку міського голови представнику компанії «БАДМ-Б», яка стала переможцем всеукраїнського конкурсу ProZorro Awards у номінації «Постачальник року за кількістю тендерів». Дніпровська мерія на чолі з Борисом Філатовим заохочує «білий» бізнес. Адже такі компанії, як «БАДМ-Б», не лише виступають надійними партнерами та прикладом для інших підприємств, а й створюють нові робочі місця для мешканців міста, сплачують податки у бюджет Дніпра.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Це – один із найкращих наших партнерів, який брав участь у закупівлях через ProZorro. Серед фармацевтичних компаній – це підприємство № 1 в Україні. Зі свого досвіду хочу сказати: якщо ця компанія бере участь у торгах, то це – лакмусовий папірець того, то в них немає корупції», – зазначив заступник Бориса Філатова Андрій Бабський.
Дніпровська міська рада посідає 5-те місце в державному рейтингу за кількістю тендерів, проведених через ProZorro. У Дніпрі мінімальна сума закупівлі – три тисячі гривень.
«Хотів би подякувати за те, що помітили цю перемогу. Дніпро, як завжди, особливий. У нас впровадження ProZorro відбувалося зовсім по-іншому, ніж в решті регіонів. Законодавство дозволяє не використовувати систему для закупівель до 200 тисяч гривень. Потрібна політична та адміністративна воля, щоб вона запрацювала. Тому окреме спасибі за чесність, прозорість, відкритість закупівель у Дніпрі», – сказав директор компанії «БАДМ-Б» Гурген Карапетян.
У мерії лідером за кількістю закупівель через ProZorro є департамент охорони здоров’я населення. Він організовував уже понад 9 тисяч тендерів. 76% з них успішно завершені. Це – найкращий показник не тільки в Дніпровській міськраді, а й серед інших міст.
«У Києві кількість закупівель, звісно, більша, проте якість проведення тендерів гірша – тільки 66% з них завершились успішно. Це свідчить про те, що в нас дуже добре йде робота і в департаменті, і в медзакладах. Інші міста могли б бути такими ж активними, як Дніпро. Наприклад, Одеса чи Харків. Але там в 2-3 рази менша кількість закупівель через ProZorro. Можна пишатися нашим результатом», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.