У Дніпрі на Краснопільському кладовищі вшанували загиблих героїв-захисників російсько-української війни

13.10.2020 15:17   -

12 жовтня, напередодні державного свята Дня захисника України, на Краснопільському цвинтарі міста Дніпра вшанували героїв російсько-української війни. На кладовищі є окремий сектор для загиблих воїнів АТО-ООС.

На Краснопільському кладовищі Дніпра, де поховані понад 300 тимчасово невстановлених оборонців України та ідентифікованих воїнів АТО/ООС, відбулася панахида і вшанування подвигу тих, хто віддав найцінніше за свободу і незалежність Батьківщини, – повідомляє armyinform.

Напередодні Дня захисника України пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, жалобною панахидою та покладанням квітів до Меморіалу загиблим Героям.

– На Краснопільському кладовищі зібрались волонтери, військові, небайдужі жителі, духовенство й керівництво області. До меморіалу пам’яті полеглим в районі АТО прийшли ті, кому важливо згадати Героїв, які загинули в боротьбі за єдність України. Вшанувати їхню пам’ять зібрались у місці, де поховано понад триста безіменних і встановлених воїнів АТО/ООС. Жалобну панахиду провів голова Дніпровської єпархії ПЦУ Владика Симеон, – розповіли в обласній раді.

У Дніпрі вшанували пам'ять загиблих у війні з РФ захисників

Згідно з даними Книги пам’яті полеглих за Україну, у Дніпропетровській області станом на 05.07.2020 року поховано 544 захисники – це найбільша кількість жертв російської збройної агресії серед інших регіонів України.

День захисника́ України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

Президент України Петро Порошенко встановив щорічно 14 жовтня відзначати — День захисника України. Та скасував святкування День захисника Вітчизни 23 лютого знаного за радянських часів, як «День Совєцької армії і Військово-морського флоту».