У Дніпрі можна буде отримати грошову компенсацію за самостійне оздоровлення дитини пільгової категорії

24.06.2020 13:53   -

24 червня під час засідання сесії Дніпровської міськради депутати внесли зміни до Комплексної програми соціального захисту мешканців міста на 2017–2021 роки.

Зокрема, передбачено додаткове рішення: якщо Кабмін не зніме карантинні обмеження та не дозволить проведення повноцінної оздоровчої кампанії цього літа, то батьки/опікуни у разі придбання путівки до табору власним коштом, зможуть потім отримати часткову грошову компенсацію – 10 тис. грн (з розрахунку за 21 календарний день).

На сьогодні департамент соціальної політики Дніпровської міської ради проводить процедуру тендерних закупівель путівок до таборів для оздоровлення 641 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, з багатодітної родини, а також тих, що опинилися у складних життєвих обставинах. Тож, якщо держава подовжить карантин, запровадить обмеження в організації масового відпочинку дітей, то батьки можуть власним коштом оздоровити дитину у сертифікованому таборі і потім отримати часткову компенсацію з міського бюджету, – додають у департаменті соцполітики міськради.