У Дніпрі може з’явиться сквер на честь загиблого Героя Дмитра Коцюбайла

12.12.2023 16:06   -

У Дніпрі може з’явитися новий сквер, який буде названо на честь загиблого військового Дмитра Коцюбайла (позивний «Да Вінчі»). Він розташовуватиметься на проспекті Дмитра Яворницького, 20. Про це повідомляє проєкт рішення Дніпровської міськради.

Зазначимо, що наразі ця зелена зона не має назви. Проєкт рішення про створення скверу знаходиться на стадії обговорення та буде розглянутий на найближчій сесії міськради.

Хто такий Дмитро Коцюбайло

Народився «Да Вінчі» на Івано-Франківщині, в селі Задністрянське, а на війну відправився у 18 років – відразу після Майдану і Революції Гідності.

В 2014 році командував взводом добровольців, в 2015 став командиром роти. В 2014 році отримав важке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски, Донецької області. Після одужання, через 3 місяці реабілітації повернувся на фронт. 17 березня 2016 року був призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський присвоїв Дмитрові Коцюбайлу звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка». Він став наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво.

Від початку повномасштабної війни очолював окремий механізований батальйон «Вовки Да Вінчі» в складі 67-мої окремої механізованої бригади.

Він загинув у боях за Україну 7 березня 2023 року, отримавши смертельне поранення у боях під Бахмутом.

На церемонію прощання з полеглим Героєм України, командиром спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» прийшло сотні людей. Прощання з «Да Вінчі» також відвідали президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов та прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, яка приїхала до Києва.

За матеріалами Наше Місто