У Дніпрі “мінували” ТРЦ на Тополі, Кварталі та в “Мосту”. Вимагали гроші

21.08.2020 15:49   -

У п’ятницю вранці, 21 серпня, в Дніпрі “замінували” три торгово-розважальних центри. У Дніпрі з трьох ТРЦ евакуювали людей після “мінування”, – повідомляє OBOZREVATEL.

Із будівлі ТРЦ “Мост-Сіті” в центрі міста почали евакуювати відвідувачів і співробітників. При цьому повідомлялося, що в приміщенні нібито сталася пожежа.

Про “замінування” трьох ТРЦ в поліцію заявив невідомий. Він погрожував активувати вибухівку через три години і вимагав поповнити його рахунок на 10 тисяч гривень, йдеться у повідомленні.

Прессекретар Дніпровського відділу поліції Аліна Стадник повідомила, що всі три факти “мінування” виявилися неправдивими. На даний момент вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють особу псевдомінера, йому загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Пізніше в Facebook-групі “Типовий Тополь-Шевченківський район” з’явилася інформація про “замінування” двох ТРЦ “Терра” на вулиці Панікахи і на проспекті Богдана Хмельницького. Там також провели евакуацію, на місце прибули правоохоронці та вибухотехніки.